Meccarocken affisch Guns of Mars 001

På torsdag smäller det! Då är det dags för vårt husband Guns of Mars att inta scenen på MeccaRocken15 där de kommer tävla mot andra band från branschen och slåss om den åtråvärda vandringspokalen. Bandet består av fyra Bizkit förmågor (Jennie, Malin, Moa & Henke) samt tre utomstående, med ack så duktiga, talanger. Nedan följer en liten presentation av våra stjärnor!

Jennie började som 4-åring att mima, spexa och dansa framför spegeln- och hade ofta egna små shower för föräldrar och vänner vid fest. Hon började tidigt på Minifunkarna, tätt följt av Lasse Kuhlers dansskola, barbershop sång och kören Rönninge Show Chorus som hon än idag sjunger och tävlar i sedan 25 år tillbaka. Att denna lilla sångfågel skulle bli en av sångarna i vårt fantastiska band var en självklarhet!

Det började med ’Blinka lilla skinka’ och sedan var Malin fast i sången och musiken. Hon var med i alla shower och musikaler i skolan och har även spelat blockflöjt, piano och klarinett. Hon deltog i skolkörer och var självklart med i Sigtuna Kommuns Luciatåg så fort hon fick chansen. På 90-talet spenderade hon all tid hon kunde i replokaler och på sunkiga pub-scener med sitt coverband. Senare, i mer mogen ålder, blev hon kär i Barbershop och har i ett par perioder sjungit och tävlat både i nordiska mästerskap samt världsmästerskap i USA. Förutom dop-, bröllops-, kalas- & begravningsframträdanden så är hon nu åter igen på väg tillbaka till coverbandsträsket och ser mycket fram emot detta!

Moa är vår lilla dancing queen som kommer backa upp bandet med lite dans och koreografi! Hon har dansat sedan hon var liten, allt ifrån hiphop och ragga till jazz och balett och arbetat som danslärare sedan hon var 15 år gammal. Hon har deltagit i allt ifrån otaliga skoluppsättningar till större produktioner såsom musikalerna West Side Story och Copacabana på Linneateatern i Växjö. 2005 medverkade hon i TV3:s dansprogram Floorfiller och häromåret dansade hon i Talang Sverige med gruppen Nunchucks som tog sig till semifinal.

Henke är en av bandets två gitarrister och är i stort sett ett helt obeprövat kort i dessa sammanhang. Han har alltid haft en förkärlek till gitarrbaserad rock, gärna av musiker i trasiga kläder från Seattle, inspelat på nittiotalet. Det finns ett uppträdande i bagaget från tidigt 00-tal, det ägde rum under ekonomernas vårfest på Högskolan i Gävle då han var en del av coverbandet  ”Broadstreet Bullies”. Olyckligtvis var deras första spelning även deras sista… Men nu har Henke stämt upp sin gamla trotjänare igen och är laddad till tusen!

Vi är spända av förväntan och är övertygade om att Guns of Mars kommer rocka fett!