david_sundin__hyundai

Vi har fördjupat vårt samarbete med Hyundai den senaste tiden och är väldigt glada och stolta över att kunna få genomföra helt integrerade och nytänkande uppdrag tillsammans med dem.

Succésagan inleddes i våras när Hyundai tillsammans med oss på Bizkit Havas och reklambyrån MSL (Top Hat) utformade och producerade 18 filmer som döpts till Topp 5. Huvudpersonerna i filmerna är komikern David Sundin och skådespelaren Anders Sahlman och konceptet gick ut på att berätta halvtorra saker på ett lättillgängligt sätt. Det gällde bilmodeller, garantier, tjänstebilar, privatleasing och så vidare. Filmerna var främst avsedda för hyundai.se samt deras egna kanaler och blev även uppskattade i sociala kanaler. Filmerna blev en fullträff och det bestämdes att konceptet skulle släppas ut i mer officiella sammanhang.

I oktober lanserades Hyundais nya Kombikampanj på online sajter och denna vecka började den sändas på TV. Huvudbudskapet är att Hyundais båda kombimodeller i30 och i40 är billigast att äga och filmerna har anpassats till tre områden. Till grund för påståendet ligger en undersökning av KVD Bilpriser som jämfört ägandekostnader för kombimodeller* där Hyundai i30 vann klassen för mindre kombibilar samt i40 klassen för större kombibilar. Detta var givetvis något som Hyundai ville berätta för hela Sverige och att det skulle bli basen för den nya kampanjen var ett enkelt beslut men hur det skulle visualiseras och dramatiseras var dock marigare då det är ett halvkomplext ämne att förmedla. Två bilar, en undersökning, ett erbjudande osv. Det är mycket som ska sägas och därför inte optimalt för banners eller andra utrymmessnåla kanaler. Valet föll därför på rörligt och eftersom det är våra stora volymbilar så blev TV ett rimligt beslut och OJ VAD BRA DET BLEV!

Filmerna har anpassats till en vanlig 30 s för TV, men även en 35 s med Trueviewanpassning för Youtube och slutligen en 3 min-video för hyundai.se. Alla filmer går att se nedan.

* KVD Bilpriser har undersökt den totala ägandekostnaden under en treårsperiod för kombimodeller från modellår 2012 och Hyundais i30 och i40 hamnade bäst i sammanställningen.